Keramický glazovaný pekáč je vysoko kvalitný výrobok z prírodného materiálu. Pripravované jedlo má vynikajúcu a špecifickú chuť, je veľmi šťavnaté. Keramika výborne vedie teplo, a preto varením, zapekaním a pečením v keramike dosiahnete ekonomickú prípravu jedál, pokrmy dôjdu - zdroj vypínate s predstihom. Nádoby z keramiky majú dlhú životnosť a pri správnom zaobchádzaní vám vydrží niekoľko rokov. Je ale nutné dodržiavať určité zásady manipulácie s riadom. Výrobok má veľmi vysoké pnutie, neznáša preto okamžité rýchle teplotné zmeny - tepelný šok. Medzi pekáčom a dnom rúry musí byť zabezpečené prúdenie vzduchu, takže vždy klaďte výrobok na mriežku. Je nutné dať studený pekáč do studenej rúry a až potom zapnúť. Pripravovaný pokrm podlievajte horúcou vodou alebo vývarom. Horúci pekáč po vybratí z rúry alebo tepelného zdroja nikdy neklaďte na kov, kameň, dlaždice - vždy iba na drevenú podložku.
Vlastnosti: